Errare humanum est

Back with a new batch!

13/02/2003

Hugo Claus (73) in krankenhaus


Klik hier voor een grotere fotoBRUSSEL (ANP) - De Vlaamse auteur Hugo Claus (73) is woensdagavond tijdens een literair optreden in Leuven onwel geworden en in een ziekenhuis opgenomen. Hij ligt daar nog steeds. Zijn toestand is onduidelijk.
Claus zou meedoen aan een lezingentoernee 'Saint Amour', die woensdag in de stadsschouwburg van Leuven begon. Tijdens zijn voordracht begon hij plotseling te stamelen. Claus stapte toen zelf van het podium af. Een dokter die hem iets later onderzocht, vond het raadzaam de auteur in een ziekenhuis te laten onderzoeken, waar hij nog steeds verblijft.
De organisator van de lezingen, Luc Coorevitz, gaat ervan uit dat Claus afhaakt voor de toernee. Claus is een veelbekroond dichter, prozaïst en toneelschrijver.
Schrijfster Connie Palmen was er in Leuven bij. ,,Hij liep wat slechter en was onduidelijk en vager. Ik dacht dat hij zenuwachtig was voor het optreden'', zei ze voor de Vlaamse radio. Palmen weet ook niet hoe het nu met Claus gaat. Hij moet volgens haar allerlei onderzoeken ondergaan. 's Nachts is al een scan gemaakt, waar weinig op viel te zien, aldus Palmen. Een complicerende factor is volgens haar dat Claus een longontsteking heeft.

Aldus de Volkskrant.
Foto: ANP

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage