Errare humanum est

Back with a new batch!

18/02/2003

Aantekeningen Giphart gejat


Wil degene die Giph's aantekingen stal zich even melden bij de hoofdredactie?


ZWOLLE/UTRECHT (ANP), 18 februari 2003 - De aantekeningen van het nieuwe boek van Ronald Giphart zijn – door onbekenden – gestolen. Dat heeft de schrijver vandaag bekend gemaakt. Ook de laptop, het paspoort en rijbewijs van de schrijver ontbreken, net als verschillende nog te publiceren columns en artikelen. Volgens Giphart kost de diefstal hem enkele maanden werk.

Volgens Giphart is vooral de immateriële schade groot. In zijn notitieblok stonden niet alleen aantekeningen voor zijn nieuwe roman, maar ook het laatste hoofdstuk van het fotoboek 'Heldinnen' dat in september moet verschijnen. ,,Dat gaat nog steeds wel lukken, maar voor een schrijver is het een ramp als ideeën en aantekeningen gestolen worden'', aldus Giphart.
De notities voor de nieuwe roman van Giphart stonden opgeschreven in een klein notitieboekje met een doorzichtig kaft. De roman zou gaan over de belevenissen van Utrechtse studenten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek moet in de loop van 2004 af zijn. Giphart schrijft dit jaar ook het boekenweekgeschenk. Dat boekje loopt volgens hem geen gevaar, omdat ,,die teksten al veilig bij de drukker liggen''.


Degene die de hoofdredacteur van deze site (te bereiken op zijn E-mail) het notitieblokje kan overhandigen, krijgt een lekkere taart. Ook is de ontvreemder bij deze van harte uitgenodigd om eens bij Connie Palmen (Herengracht 38, Amsterdam) langs te gaan.
Foto: ANP, via de volkskrant.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage