Koi Koi Tjampie!
Hete Thaise, maar dan net even anders. Ik houd namelijk niet van scherp eten.
Benodigdheden
Smeer de vis in met zeezout en citroenboter, en dan paneren met bloem. Smelt de boter zachtjes in een braadpannetje met het citroengrasje en de inmiddels geraspte gember een klein beetje chili. Doe daar de vis bij (in middelgrote blokjes hakken)- houd het vuur laag! Ondertussen een flinke bos koreander kleinhakken.
Twee á drie minuten later de rijst vast opzetten. Vis even omdraaien.
Als de rijst bijna klaar is, olie in een wok of grote bakpan doen en al goed warm maken, dan de Thaise groenten even kort verhitten, met flink wat rode peper (bah!).
Rijst afgieten, de helezooi bij elkaar mikken; klaar is Daan.
Uiteraard was ik met de pepers nogal uitgeschoten en nu heb ik geen smaakpapil meer over. Lekker was het overigens wel. Nu ga ik afkoelen, met een waterijsje.
Morgen schrijft Sietske hopelijk over de vegetarische Lasagna (ze moet ingrediënten raden).
Hete Thaise, maar dan net even anders. Ik houd namelijk niet van scherp eten.
Benodigdheden
- Gemalen verse rooie peper (chili)
- Verse koreander
- Verse gember
- half Citroengrasje
- Zwarte- of (beter!) Citroenpeper
- (Zee)zout
- Bloem
- 1 Zak Thaise wokgroenten
- 1 Vis (filet) - Eender wat, in dit geval Victoriabaars
- Notenrijst
- Boter
- Olijf- of (beter nog) wokolie
- 1 braad-, 1 kook en 1 wok (of bakpan)
- 1 rasp
- 1 schaal
- 10 minuten van je kostelijke leventje om te koken en zo lang als je wilt om het op
te eten.
Smeer de vis in met zeezout en citroenboter, en dan paneren met bloem. Smelt de boter zachtjes in een braadpannetje met het citroengrasje en de inmiddels geraspte gember een klein beetje chili. Doe daar de vis bij (in middelgrote blokjes hakken)- houd het vuur laag! Ondertussen een flinke bos koreander kleinhakken.
Twee á drie minuten later de rijst vast opzetten. Vis even omdraaien.
Als de rijst bijna klaar is, olie in een wok of grote bakpan doen en al goed warm maken, dan de Thaise groenten even kort verhitten, met flink wat rode peper (bah!).
Rijst afgieten, de helezooi bij elkaar mikken; klaar is Daan.
Uiteraard was ik met de pepers nogal uitgeschoten en nu heb ik geen smaakpapil meer over. Lekker was het overigens wel. Nu ga ik afkoelen, met een waterijsje.
Morgen schrijft Sietske hopelijk over de vegetarische Lasagna (ze moet ingrediënten raden).
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage