Errare humanum est

Back with a new batch!

12/01/2004

Onder vuur


Errare humanum est met de neus op de feiten gedrukt.

Wereldbestormer en Errare Humanum Est hoofdredacteur Hoenderdos 'maakt er een potje van'. Dit is de conclusie van vele experts op het gebied van massacommunicatie en electronische journalistiek. Volgens de commissie voor de goede zeden zou Hoenderdos bovendien een 'gevaar zijn voor de beschaafde samenleving en de goede zeden.'

Gepubliceerde artikelen zijn volgens de journalisten 'zonder uitzondering tendentieus en suggestief' en zouden 'gemakkelijk verkeerd te interpreteren.' Ook zouden de stukken vaak 'feitelijk onjuist zijn.' Dit zou bovendien 'zelden tot nooit worden gerectificeerd.'

De grootste doorn in het oog van de meeste journalisten is dat het veel gelezen en controvertiele magazine geen wederhoor zou toepassen. "Aperte leugens," meent Hoenderdos. "Dat die door ontucht en inteeld geplaagde bureauredacteurtjes alle grip op de werkelijkheid zijn kwijt geraakt is al treurig genoeg. Dat ze om die reden mij gaan aanvallen op juweeltjes van verhalen laat zich derhalve natuurlijk omschrijven als 'kut op Dirk'."

Toch heeft Errare humanum est de schijn tegen. Uit een uitgelekte e-mail van Kokette Katinka (een gefingeerde naam omdat de betreffende dame bang is voor repraissailes) blijkt dat er wel degelijk sprake is van een feitelijke onjuistheid.

D.,

kan de letter KK (red) in je verhaal (overigens een suf verhaal, het stond niet eens in het woordenboek want ik heb geen engels-nederlands woordenboek, het stond in de ondertiteling) misschien veranderd worden in een willekeurige andere letter?
het lijkt misschien een vriendelijk verzoek, maar begrijp mij niet verkeerd: Verander die letter!!!!


Desgevraagd loopt Hoenderdos rood aan. "Het moet maar eens afgelopen zijn met dat selectieve gehoegen van Katinka (red). Alsof ik fouten zou maken zeker. Ha!"
Katinka zelf barst bijkans in huilen uit. "Het is gewoon niet eerlijk. Het is al erg genoeg om telkens door die Hoenderdos gebeld te worden, gsmst en gemailt. Ik krijg soms wel acht of negen berichtjes per dag van hem. En nu sta ik ook nog in dat... dat... dat walgelijke e-vodje van hem."

Het verhaal is inmiddels van de site verweiderd.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage