Errare humanum est

Back with a new batch!

14/12/2004

Prijsvraag

Hoeveel fouten maakte de hoofdreacteur (één woord) in het Groot Dictee (twee keer een hoofdletter want eigennaam, c dubbel e) gisteravond?
Zet in de comment (c dubbel m) duidelijk (en correct (c, dubbel r, ct) gespeld je naam, antwoord en e-mailadres (koppelteken) en keuze uit een van de volgende fantastische prijzen:
1) correlerend (c, dubbel r, d) cosmetisch (c) internaat
2) een stuk gebak naar keuze, à volonté (a accent aigu, e accent grave) te consumeren (c)
3) twee uitnodigingen van het grote Errare humanum est (eigenlijk drie hoofletters want eigen naam, maar uit zelfspotoverwegingen (één woord) slechts met een) oudejaarsgala (één woord)
4) een lofdicht.

Normen en waarden

Ondanks zijn chronische ingewandsziekte, begon de comicus zijn dagelijkse cadans met een eigenzinnige gedachtenexcercitie over normen en waarden, oftewel gedragingen die hij graag geïmplenteerd zag bij vreemde vogels in zijn niet geseculariseerde santenkraam.
Een desperate zwaluw zwenkte zonder egards rakelings langs zijn rechter ooglid; wat behelste deze even precieze als steile duikvlucht van dit creatuur, gracieus als een libellekind?
De gekrakeleerde deur van zijn werkkamer ging open; het was drs. Mallebrootje, Tweede Kamerlid uit Elst, tevens uitvinder van de geluiddemper tegen gerommel in de maag, die een exceptioneel goed humeur op ’s mans gelaat fourneerde.
Het was ijzingwekkend kil in het in oudhollandse stijl gedecoreerde vertrek; het jonge ding uit de achterban gooide nog wat antraciet in de kachel vooraleer zij de hooggeplaatste confrères met hun modieuze molières meetroonde naar de catacomben waar gebruuskeerde armlastigen bijkans voor pampus lagen.
In deze macabere ambiance klonk in een sinistere hoek op eens een ridicuul gerijmel; een kwetterende kwibus smste met een vinkenslag een geïmproviseerde rap op naar het mobiele nummer van de pimus inter paris onder de pleitbezorgers voor onze normen en waarden.
Verifieer en royeer, linieer en prioriteer, maar ik interrumpeer; ik stuur jou naar het hellevuur, jij komische karikatuur met je quasi-boeddistische surrogaat in je correlerend cosmetisch internaat.
De heren keken beide uit hun ogen, als paleozoën die op het internet waren terecht gekomen; ze deden schielijk een schietprevelementje en delleten met een onverwijlt pats boem het vileine sms’je uit het electronische bestand.
Het jonge ding uit de achterban droeg ook een steentje bij aan de reçucitatie van de sfeer en wriemelde wat aan haar kousenband zodat van onder haar pliceerok een glimp van haar verleidelijk getatooeerde dijtje tevoorschijn kwam; Mallebrootje verijste, de comicus hield op met prakkiseren en de wereld was weer een heerlijke likkepot!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage