Errare humanum est

Back with a new batch!

24/03/2003

Operation Ivy


Verslaggevers mogelijk dood door vuur geallieerden
ZWOLLE / LONDEN (via de ANP berichten van de Volkskrant ) - De vermiste Britse tv-verslaggever Terry Loyd (51) en twee van zijn medewerkers zijn mogelijk beschoten door de troepen van de Amerikaans-Britse alliantie. Dit hebben Britse dagbladen zondag bericht.
De ploeg van de drie mannen was op weg bij het front bij Basra in twee auto's. In het tweede voertuig zat een cameraman, Daniel Demoustier, die gewond raakte maar zich vervolgens in veiligheid heeft weten te brengen. Demoustier heeft verteld dat ze werden beschoten door tanks van de alliantie toen ze zich met hun auto's verwijderden van een groepje Iraakse soldaten bij het plaatsje Imam Anas.
Volgens Demoustier wilden de Irakezen zich overgeven, maar de tanks openden desondanks het vuur op de journalisten en de Irakezen. Hij veronderstelt dat verder niemand de zware beschieting heeft kunnen overleven. De militaire autoriteiten hebben nog steeds geen verklaring voor de verdwijning van de drie journalisten. Hun werkgever, het Engelse tv-station ITN, heeft van het Britse ministerie van Defensie nog niet gehoord wat er is gebeurd. De omroep beklemtoont dat de informatie die ze tot dusverre zelf heeft vergaard, reden geeft tot grote zorg over het lot van de drie.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage