Errare humanum est

Back with a new batch!

15/12/2004

SEKSpassages

Kreeg Tom Wolfe, toch schrijver van The bonfire of the vanities, op zijn nieuwe boek "I am Charlotte Simmons" (plot: een briljante studente ontdekt dat op Amerikaanse universiten vooral veel gefeest, gezopen en geneukt wordt) al niet louter positieve reacties, nu de eindejaarslijstjesgekte haar onoverkomelijke apotheose van stompzinnigheid nadert wordt Tom Wolfe in adem genoemd met 'slechtste sekspassage van het jaar.' De zinsnede: "Glibber, glibber, glibber, glibber deed de tong" is voor de Britten genoeg reden om de auteur te belonen.

De zinsnede is inderdaad van dusdanig peppi-en-kokkie-niveau (boem boem toing toing) dat Errare humanum est de eerste zijn om toe te geven dat de passage zeker niet behoord tot de meest poëtische vorm van het beschrijven van het liefdesspel. Giph is daar veel beter in ('regen en wind maken', in Phileine zegt sorry bijvoorbeeld - prachtig, schitterend, geef die man een raar hoedje, gewoon als aardigheidje, omdat hij zulke mooie dingen doet ten einde het volk te verheffen!).

Natuurlijk is het in ons brein opgekomen dat deze uitgelezen mogelijkheid zélf ook eens een aantal obscene teksten te publiceren niet aan ons voorbij konden laten gaan, maar na enig redactieberaad is besloten dat na "Glibber, glibber, glibber, glibber deed de tong" vrijwel elke poging in het niets valt. Vandaar dat we ons koest houden.

Evenwel ziet de redactie het als onze plicht u te attenderen op ons talent het liefdesspel in hoogstgenante bewoordingen te beschrijvingen, welliswaar niet van het poëtisch gehalte van Giph (wij vragen u: wie kan dat wél?), maar zeker toch van het bedenkelijke niveau waartoe Wolfe zich verlaagd. Tegen betaling van het symbolische bedrag van 69 cent per woord (over te maken op giro rekenening 68 19 108, ten name van D. Hoenderdos - onder vermelding van Errare liefdespassage) kunnen wij je, zeer discreet en geheel anoniem, een aantal uiterst matige beschrijvingen van de fysieke uiting van de min doen toekomen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage