Errare humanum est

Back with a new batch!

24/03/2003

Commentator Al-Jazeera zetelt in Almere
ZWOLLE / ALMERE ( de ANP berichten van de Volkskrant) - Een van de commentatoren van de Arabische televisiezender Al Jazeera zetelt in Almere. Het is de Iraakse politicoloog Amir Jebbr, die nog voor de eerste Golfoorlog van 1991 naar Nederland vluchtte. Voor Jebbr kan de Amerikaanse opmars niet snel genoeg verlopen.
Vanuit zijn woonplaats becommentarieert Jebbr de oorlog in Irak voor verschillende Arabische televisiezenders. Bijna dagelijks heeft hij contact met de zenders ANN en Al Jazeera.
,,De mensen in Irak lijden al zo lang onder het regime van Saddam Hussein, dat ze heel graag vrij willen zijn. Ook de soldaten. Ik denk dat ze zich snel zullen overgeven. De oorlog duurt dan ook maar een paar dagen'', verwacht Jebbr.
De Almeerder vluchtte dertien jaar geleden uit zijn geboorteland Irak, omdat hij het boek Saddam Crimes schreef. In dit boek liet Jebbr zich kritisch uit over het terreurbewind van Saddam Hussein. ,,Het is goed dat Amerika het regime van Hussein omver wil brengen. Dat hadden ze veel eerder moeten doen'', stelt hij.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage