Errare humanum est

Back with a new batch!

26/05/2003

Column

Authentiek

Echte mannen kiezen voor het heden, echte mannen eten bruin brood met kaas, echte mannen werken met hun handen, zijn sterk, nobel, vrijgevig en stinken een klein beetje. Echte mannen hebben grijze ogen, geen bril, te veel nekhaar, verkiest een knappe vrouw boven een intelligente, drinkt bier in plaats van melk, maakt het geen ruk uit of hij op regelmatige basis sex heeft of niet, gaat met de fiets naar het werk, gebruikt woorden als ‘juweeltjes’ en heeft een hekel aan vissticks.
Een echte man heeft onder zijn ruwe bolster een blanke pit, brakt ’s middags in het smoelhok uit van een wilde nacht, draagt wat hij lekker vindt zitten, en wordt een miss piggy bij een ‘welke muppet ben jij’ test.
Een echte man drinkt zijn koffie zwart, luistert naar Motorhead, heeft een tatoo van een groot hard met ‘moeder’ er in, heeft altijd tijd genoeg, speelt zaalvoetbal met zijn ‘maten’, vindt muse een zijige beatles rip-off, veegt de vloer aan met de gevestigde orde, en heeft geen tetanus-prik nodig als hij in een punthekje valt, maar het punthekje wel. Een echte man is grotesk, intellectueel aangelegd, hoewel dat hem geen hol kan schelen, houdt van Tarantino films, is rotsvast en niet honkvast en rookt zware shag.

Echte vrouwen kiezen voor de toekomst, echte vrouwen eten wit brood met jam, echte vrouwen werken met hun verstand, zijn zwak, manipulatief, gierig en ruiken naar bloemetjes. Echte vrouwen hebben bruine ogen, een lookover, opgeknipt haar, verkiest een domme man boven een geile, drinken witte martini in plaats van bier, zorgt dat ze op regelmatige basis seks heeft, gaat met de auto boodschappen doen, gebruikt woorden als ‘pruillip’ en eet uitsluitend kaviaar.
Een echte vrouw heeft ook diepgang, brakt nooit uit maar wordt gracieus en elegant wakker in het bed van een man waar ze de naam niet meer van weet, draagt witte zomerjurkjes, en doet niet mee aan stomme spelletjes op internet.
Een echte vrouw drinkt cappuchino, luistert naar muse, heeft vierentwintig karaats diamanten oorbelletjes, heeft nooit tijd, behalve voor haar zelf, doet aquajogging, vind Motorhead ellende, is het levende establishment en is dood als ze in een punthekje valt. Een echte vrouw is nederig, pseudo-intellectueel, houdt van films met Leonardo DiCaprio, is honkvast, labiel en rookt Belinda menthol of Vogue.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage