Errare humanum est

Back with a new batch!

18/04/2003

Sahafisme
WARNSVELD, 18 April (Bron: Taalpost) - Genialiteit, zoals die van de Iraakse ministers, strategen en andere cultuurdragers wordt pas nadat het kalf verdronken is erkend. Zo ook de briljantie van Mohammed Saïd al-Sahaf, de ex-minister van 'informatie' (in het Irakees: "Chrotu-le-uchen"). Het woord Sahafisme is naar hem vernoemd.

Sa~ha~fis~me:
Het verkondigen van een aperte leugen met een zodanige overtuigingskracht dat de toehoorder of lezer wel gedwongen is zich af te vragen of de leugenaar zijn verstand verloren heeft of dat hij zelf gek geworden is.

Het 'sahafisme' dankt zijn naam aan de Iraakse minister van Informatie, Mohammed Saïd al-Sahaf, die het bestond om zelfs als het perscentrum waar hij de wereldpers te woord stond bijna op z'n grondvesten trilde door de langsdenderende Amerikaanse tanks, nog met een glimlach om zijn mond vol te houden dat de vijand in geen velden of wegen te bekennen was.

Sindsdien worden ook aperte, zichtbaar onware leugens van anderen als 'sahafisme' of 'al-sahafisme' gepresenteerd. De uitspraak van Michael Jackson dat hij maar twee cosmetische operaties heeft ondergaan, is een beroemd voorbeeld.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage