Errare humanum est

Back with a new batch!

22/09/2004

En als men zich nog in de VS wilt begeven moet men zich niet tot de islam bekeren. Want Al Quaida zijn moslims, en dus zijn alle moslims verdacht. Alle moslims? Ja, alle moslims ja.


WASHINGTON - Yusuf Islam, beter bekend als de zanger Cat Stevens, heeft terreuralarm veroorzaakt tijdens zijn vlucht van Londen naar Washington. De artiest, die in de jaren zestig en zeventig meerdere hits scoorde, bleek op de terrorismelijst van de Amerikaanse overheid te staan. Hem is de toegang tot de Verenigde Staten geweigerd. Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

Veiligheidsfunctionarissen ontdekten de naam toen zij de passagierslijst controleerden. De autoriteiten dwongen de piloot van het vliegtuig tot een tussenlanding in de Amerikaanse staat Maine.


Yusuf Islam moest het toestel verlaten, waarna hij door de Amerikaanse douane en federale politie werd ondervraagd. De artiest Cat Stevens, die eigenlijk Steven Dimitri Georgiou heette, veranderde zijn naam nadat hij zich tot de islam had bekeerd.



Ik denk dat ik mijn tripje naar de VS nog maar een tijdje uitstel en mij oplaat in moslimvriendelijker gebieden (zoals Iran). Hoe lang zou je als moslim daar nog veilig zijn? Iran heeft namelijk kernbommen (gelooft u nu echt dat een land met zo veel olie kernreactoren nodig heeft om in de energiebehoefte te voorzien?) - net als Pakistan trouwens. De angst regeert in de VS. Wedden dat Bush weer wint?

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage