Errare humanum est

Back with a new batch!

27/12/2004

Errare humanum est's lijstje van zinloze lijstjes

Na de Ergste Nederlander verkiezing in HP/De Tijd - als schrijver dezes het zich goed herinnert gewonnen door nertsenknuffelaar Volkert van der Graaf - die als persiflage op het programma De Grootste Nederlander volgde, zet Errare humanum est nu de ergste lijstjes van het overzichtenseizoen op een rij.

Vijf in de Errare humanum est slechtste lijstje verkiezing:
Beste stad van Nederland lijst.
Met glans gewonnen door Maastricht. Op kinderachtige wijze verziekt door de geheelonthouders van Stichting Alcohol Preventie, die vinden dat de burgermeester geen gesponsord bier had mogen weggeven.

De vierde plek:
Top 2000 2004.
Elk jaar min of meer dezelfde lijst en bovendien overbodig lang. Ooit als ludieke actie bij de milleniumviering ontstaan met voor elk jaar sinds de geboorte van Jezus Christus een plaatje. Dat zouden er volgens die logica nu dus 2005 moeten zijn, maar dat is door een duistere oorzaak niet het geval. Een wel verdiende vierde stek.

De derde plaats:
Grootste Nederlander verkiezing.
Zoals gezegd al gepersifleerd in HP/De Tijd. Gewonnen door Pim Fortuyn Willem van Oranje Pim Fortuyn. Saillant detail: de winnaar van het ene lijstje is de moordenaar van de winnaar van het andere lijstje. Errare humanum est nam in een vlaag van verstandsverbijstering nog deel aan deze gekte ook.

De tweede plek:
Modewoord 2004 electie.
Gewonnen door '-gate', belangrijkste uitwassen: mabelgate, tepelgate. Wat Errare humanum est betreft is 'gate' geen Nederlands maar Engels.

Eerste plek:
Belangrijkste vrouw in de media lijstje
Laten wij vooral een uitzonderingspositie maken voor de dames onder ons en niet de (overigens licht walgende) vraag 'Niet wie waren er in 2004 het belangrijkst op de teevee' stellen, maar het nog veel ergere 'Welke gleufdieren deden ook iets?' Volslagen overbodige opsomming van vrouwen die feitelijk niet hun eigen lijstje zouden moeten hebben.

Nulde plek:
Errare humanum est's lijstje van zinloze lijstjes.
Er is tenslotte altijd baas boven baas.

1 reacties:

  • Op 3:00 p.m. , Blogger Koos zei...

    En het dodenlijstje van de Hofstad-groep dan?

    En welke lijst heeft Volkert vdG dan gewonnen? Kun je me een link geven? Lijstjes, jaaroverzichten...ik ben er goed moe van geworden. Bovendien kwam die ramp in Azië op een wel heel erg ongunstig moment. Ik bedoel, alle jaaroverzichten waren al klaar. En daarom vind ik het onzin, het nieuws gaat toch gewoon door?

    Dus: goed gezien D!

     

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage