Errare humanum est

Back with a new batch!

19/01/2005

Dansen op de Alpentoppen

ROTTERDAM 19 JAN. - Errare humanum est zal van de zomer dansen op de Alpentoppen. Op 9 juli rijdt de moedige hoofdredacteur dezes de Marmotte.

Profiel La Marmotte
Een keer eerder bedwong Hoenderdos een col. In de Noord-Spaanse Asturias mountainbikete hij betrekkelijk eenvoudig van Potes naar Fuente Dé en terug, een ritje van 50 kilometer, naar iets meer dan 1100 meter hoogte.


Het zette de fietsgek aan tot racefietsen, een hobby die uiteindelijk leidde tot het streven de Alpen te bedwingen. Hoenderdos zegde vorig jaar toe in 2005 de Alpe D'Huez te zullen beklimmen. Onder andere ook de Zwolse prominenten Leon B. ("Geen familie van Ali of Mohammed!") en Charly S. gaan de alp op. Hoenderdos besloot gisteren, na overleg, toch met de jongens van de club ('Harko en Longshanks') naar Frankrijk af te reizen.

Het was nog niet geheel zeker of Hoenderdos mee zou gaan. De hoofdredacteur had vraagtekens van logistieke aard bij de onderneming, maar is kennelijk toch overtuigd geraakt van de kans van slagen van de onderneming.
Na de medische sportkeuring (Hoenderdos is officieel gezond verklaard) werd hem aangeraden wat extra op kracht te trainen. Met de Marmotte in het vooruitzicht heeft Hoenderdos al laten weten wat vaker op het grote blad de bergjes op te rijden.

La Marmotte is een tourtocht over 174 kilometer en finished op de Alpe D'Huez. De eerste col, de Croix de Fer, wordt evenals de tweede (Télégraphe) in de tour op Woensdag 13 juli aangedaan in de etappe van Courchevel naar Briançon (over 173 kilometers).

Fotoverslag volgt in de nazomereditie van dit webmagazine.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage